Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

Tarif: Müge Hüner

(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

3 su bardağı rendelenmiş havuç

2,5 su bardağı un

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı geniş bir kapta eleyip harmanlayın. Rendelenmiş limon kabuğunu, iri çekilmiş ceviz içini ve rendelenmiş havucu ilave edin. Çırptığınız sıvı malzeme ile kuru malzemeyi birleştirin. Spatula ile karıştırarak yedirin. Karışımı katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 50 dakika pişirin.

#havuçlukek #kek #cake #dessert #food #yummy #çaysaati #yemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir