Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şeker
100 gram tereyağı
1 çay bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş)
Yarım çay kaşığı tarçın
500 gram havuç
100 gram ceviz içi
50 gram bitter damla çikolata (sütlü de olabilir)
3 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Üzeri İçin:
Yarım paket kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt
Fındık Krokan İçin:
100 gram fındık
100 gram toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Krokan için; Orta boy bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca şeker ile fındıkları dökün. Şeker eriyip rengi karamelleşince limon suyunu ekleyin. Karışım iyice katılaşmaya başlayınca ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıdın üzerine istediğiniz incelikte veya kalınlıkta dökün. Donunca parçalayıp servis için hazır edin. Kek için; Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek mikser yardımıyla çırpın. Suyu, eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. 1 dakika daha orta devirde çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, karanfili, tarçını, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğu ile vanilyayı harmanlayın. Unlu malzeme ile yumurtalı karışımı birleştirin. Spatula ile karıştırmaya başlayın. Rendelenmiş havucu ve ceviz içini ilave edin. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerine damla çikolata ile rendelenmiş Hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Üzeri için; Kremşanti ile soğuk sütü mikserle çırptıktan sonra buzdolabında bekletin. Kek pişince fırından alın, oda ısısında soğutun. Üzerine hazırladığınız kremşanti ile gelişigüzel parçaladığınız fındık krokandan serpin. Dilerseniz orman meyvesi ile de süsleyebilirsiniz.
#havuçlukek #kek #kektarifi #ramazan #ramazantarifi #lezzet #tatlı #tatlıtarifleri #evdeyemekzevki #evdetatlıkeyfi