Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Havuç Reçeli
havuç reçeli

Havuç Reçeli

Havuç Reçeli Tarifi

(4 – 6 Kişilik)

Havuç Reçeli Malzemeler

1 kilo havuç
4 bardak toz şeker
5 bardak su
2 adet portakal
1 adet limon
1 çubuk tarçın
2 küçük gül kurusu
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı

Saklama Önerileri:
Teldolapta 6 ay
Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl
Açıldıktan sonra buzdolabında

 

havuç reçeli

 

Havuç Reçeli Hazırlanışı

Havuçları soyun, yıkayın ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Portakal ve limonu sıkın. Kalan kabukları bir tencereye alın, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayın ve süzün. Limon ve portakal kabuklarının acılığını almak için bu işlemi tekrarlayın. Süzdüğünüz kabuklara soğuması için biraz zaman verin. Soğuduktan sonra kabuğun içinde kalan beyaz kısımlarını bir kaşık yardımıyla temizleyin ve mümkün olduğu kadar ince şeritler halinde dilimleyin. Bademleri ve fıstıkları, kolaylıkla soyabilmek için, 10 dakika kadar ılık suda bekletin ve kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ve kısık ateşte sürekli çevirerek 5 dakika kavurun. Bu hazırlıkları tamamladıktan sonra, artık reçeli yapacağınız tencereye rendelediğiniz havuçları, doğradığınız limon ve portakal kabuklarını, limon suyunu, portakal suyunu, şekeri ve suyu ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Pişmekte olan karışıma gül kurularını ve tarçını ekleyip yaklaşık 30 dakika daha kaynatın.
Kavurmuş olduğunuz badem ve tuzsuz Antepfıstığını ekleyip ocaktan alın. Tarçını ve gülleri reçelin içinden çıkarın.
Ilıyınca, önceden sterilize ettiğiniz kavanoza aktarın.

OKU ➤  Karadut Reçeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir