Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Haşhaşlı Revani

by Yemek Zevki Editör
17 Eylül 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Haşhaşlı Revani
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

haşhaşlı-revaniHaşhaşlı Revani Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu

1 su bardağı un

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Yarım limon

Haşhaşlı Revani Hazırlanışı:

Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp içine yarım limon suyunu ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatarak karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Daha sonra kek hazırlığına başlayın. Yumurtaları şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Bu karışıma yoğurt ve sıvı yağı da ekleyin. Çırpma işlemine devam edin. Unu, haşhaş tohumunu, irmiği, rendelenmiş limon kabuğunu ve kabartma tozunu ilave edin.  Hamuru tabanını yağlamış olduğunuz kare bir cam tepsiye döküp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızara kadar pişirin.

Revani piştikten sonra fırının içinde 5 dakika dinlendirin. Bir bıçak yardımı ile revaniyi kare ya da dikdörtgen şeklinde kesin.

Soğuk şerbeti azar azar revaninin üzerine dökün. Revani şerbeti çektikçe tekrar şerbet dökün. Şerbet bitinceye kadar işlemi devam ettirin.

Revani şerbeti çekince 1-2 saat dinlendirin daha sonra üzerini kaymak, krema ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Tags: Haşhaşlı RevaniHaşhaşlı Revani HazırlanışıHaşhaşlı Revani MalzemelerHaşhaşlı Revani TarifiHaşhaşlı Revani Yapımı
Previous Post

Reyhan Şerbeti

Next Post

Peynirli Salatalık Kayıkları Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Salatalık Kayıkları Video

Peynirli Salatalık Kayıkları Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki