Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Harnup Pekmezli Kek

Harnup Pekmezli Kek

Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı esmer toz şeker

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı süt

2 su bardağı tam buğday unu

2 çorba kaşığı harnup (keçiboynuzu) pekmezi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı damla çikolata

1 çorba kaşığı kakao (tepeleme)

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını ve sütü ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Harnup pekmezini ve damla çikolatayı da ekleyin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu orta boy kek kalıplarına paylaştırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. İsteğe göre hazır çikolata sos veya benmari usulü bitter çikolata eriterek servis yapabilirsiniz.

#harnuppekmezlikek #pekmezlikek #kek #harnup #cake #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir