Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Malzemeler:
>1 tatlı kaşığı kuru maya
>1 çay bardağı ılık su
>1 tatlı kaşığı toz şeker
>500 gram mısır unu
>Tuz
>1-1,5 su bardağı su
>1 çay bardağı zeytinyağı
>500 gram temizlenmiş hamsi
>1 büyük kase karışık ot (Taze soğan, dereotu, maydanoz, nane, pırasa)
Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Hazırlanışı:
Kuru mayayı 1 çay bardağı ılık su ve şekerle birlikte bir kasede çırpın. Mayanın çözülmesi ve kabarması için oda ısısında 15 dakika bekletin. Unu ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Kontrollü olarak azar azar suyu ekleyerek katı bir kurabiye hamuru kıvamında yoğurun. En son kıyılmış yeşilliği ve temizlenmiş hamsileri ekleyin. Hafifçe karıştırıp yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.