Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Globe Baklava

Globe Baklava

3

Globe Baklava Malzemeler : 

Fıstık Ganaj İçin:

> 250 ml. krema > 50 gram toz fıstık

> 250 gram beyaz çikolata > 2 damla yeşil gıda boyası

> 40 gram Antepfıstığı ezmesi

Kaymak Jel İçin:

> 500 ml. süt > 200 gram kaymak

> 25 gram jelatin > 3 yaprak baklava yufkası

> 40 gram yoğurtlu dondurma

Globe Baklava Hazırlanışı:

Fıstık ganaj için; Kremayı kaynatın. Toz fıstık, beyaz çikolata, yeşil gıda boyası ve Antepfıstığı ezmesi ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Kaymak jel için; Krema ve taze kaymağı ocakta 65 dereceye getirin. Taze kaymak eridiği zaman jelatin ilave edip, soğumaya bırakın.

Baklava katları için; baklava yufkası yapraklarını tek tek yağlı kağıt üzerine koyun. İnce fırça ile erimiş tereyağı sürün. Üzerine az miktarda toz şeker serpin ve yufka ile kapatın. Bu şekilde 4 kat olana dek aynı işlemi tekrarlayın. 160 dereceye ayarlı fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde kırın veya keserek servis tabağına alın. Meyve sosu ve diğer ürünler ile tabağı dekore edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir