Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Globe Baklava

by Yemek Zevki Editör
01 Aralık 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Globe Baklava
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

3

Globe Baklava Malzemeler : 

Fıstık Ganaj İçin:

> 250 ml. krema > 50 gram toz fıstık

> 250 gram beyaz çikolata > 2 damla yeşil gıda boyası

> 40 gram Antepfıstığı ezmesi

Kaymak Jel İçin:

> 500 ml. süt > 200 gram kaymak

> 25 gram jelatin > 3 yaprak baklava yufkası

> 40 gram yoğurtlu dondurma

Globe Baklava Hazırlanışı:

Fıstık ganaj için; Kremayı kaynatın. Toz fıstık, beyaz çikolata, yeşil gıda boyası ve Antepfıstığı ezmesi ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Kaymak jel için; Krema ve taze kaymağı ocakta 65 dereceye getirin. Taze kaymak eridiği zaman jelatin ilave edip, soğumaya bırakın.

Baklava katları için; baklava yufkası yapraklarını tek tek yağlı kağıt üzerine koyun. İnce fırça ile erimiş tereyağı sürün. Üzerine az miktarda toz şeker serpin ve yufka ile kapatın. Bu şekilde 4 kat olana dek aynı işlemi tekrarlayın. 160 dereceye ayarlı fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde kırın veya keserek servis tabağına alın. Meyve sosu ve diğer ürünler ile tabağı dekore edin.

Tags: Globe BaklavaGlobe Baklava HazırlanışıGlobe Baklava MalzemeleriGlobe Baklava Tarifi
Previous Post

Kaz Ciğeri ve Tavuk

Next Post

İyi Tasarım Ödülü Anavarza Bal’ın

Yemek Zevki Editör

Next Post

İyi Tasarım Ödülü Anavarza Bal’ın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki