Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
1
Galeta Unlu Şerbetli Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Malzemesi
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi:
Şerbeti için şeker ile suyu sos tenceresinde birkaç taşım ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Sıvı yağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp elenmiş galeta unu, ince çekilmiş ceviz
içi, rendelenmiş portakalın kabuğu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı orta boy ve derin bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Tatlıyı fırından alın, soğuk şerbeti tatlının üzerine iyice gezdirerek dökün. İsteğe göre fındık veya ceviz içi, file antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Narlı Tabbule

Next Post

Domatesli Sarı Mercimek Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Domatesli Sarı Mercimek Çorbası

Domatesli Sarı Mercimek Çorbası

Comments 1

  1. Dracul says:
    14 yıl ago

    Hele daha hiçbir şekli yekkon sadece bir kalpten ibaretken (ilk oluşan organ kalp) duyduğum o kalp atışını, yaşamak için çılgınca inip kalkışını ultrasondan izlediğimde çok ağlamıştım.Darısı başına diyelim mi 🙂

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki