Fıstıklı Katmer
(2 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet hazır baklava yufkası
50 gram kaymak
50 gram Antep fıstığı
50 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Fıstıklı Katmer Hazırlanışı:
Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye 1 dakika kala limon suyunu ilave edin. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Yufkaları tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ortasına fırça yardımı ile tereyağından sürün. Tereyağlı bölümün üzerine de fıstık içi serpin, kaymağı da yayın. Bohça yeklinde katlayıp üzerine yine fırça yardımıyla tereyağı sürün. Katmer hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu süreç en fazla 5 dakikanızı alacaktır. Katmeri hafif çukur bir kabın içine alıp dörde bölün ve soğuk şerbeti fırından yeni çıkardığınız sıcak katmerin üzerine dökün. Servis için bir tutam Antep fıstığı serpin.