Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Fırında Tavuk ve İç Pilav

by Yemek Zevki Editör
08 Aralık 2016
in Tarifler, Yöresel Yemekler
463 30
0
Fırında Tavuk ve İç Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fırında Tavuk ve İç Pilav

(4 Kişilik)

Fırında Tavuk ve İç Pilav İçin Malzemeler

Tavuk İçin:
1 adet bütün iri tavuk
3 adet defne yaprağı
2 tutam biberiye
3 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı zerdeçal
Karabiber
Tuz

İç Pilav İçin Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tarçın
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Fırında Tavuk ve İç Pilav Hazırlanışı

Fırın tavuk için; Tereyağını göğüs derilerinin altına sürün. Defne yaprağı ve biberiyeyi derinin altına koyun. Zeytinyağını, hardalı, limon suyunu, tuzu, karabiberi karıştırarak fırça yardımıyla tavuğun her tarafına sürün. Kalan tereyağını tavuğun her yerine sürün ve zerdeçal ile birlikte güzelce yedirin. 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. İç pilav için; Pirinçleri su ile yıkayıp nişastasından arındırın. Soğanları brunoise doğrayıp tereyağında karamelize edin. Yumuşayan soğanlara pirinçleri ve baharatları ekleyerek kavurun. Ayrı bir tavada yağsız bir şekilde az bir süre kavurduğunuz fıstıkları tencereye ekleyip kavrulma işlemini sonlandırın. Suyunu ekledikten sonra şeker ve kuş üzümlerini (suyun içinde bekletilerek yumuşatılmış) ilave edin. Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek, sonra düşük ısıda suyunu çıkarana kadar pişirin. Altını kapattığınız pilavı 15 dakika demlendirip tavuğun altında servis edin.

Şef: Elif Çıtak
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Tags: Fırında TavukFırında Tavuk ve İç Pilavİç Pilav
Previous Post

Elif’in Rengi

Next Post

Orkun Bulut’tan Yemek Zevki Gusto

Yemek Zevki Editör

Next Post
kuru fasulye

Orkun Bulut'tan Yemek Zevki Gusto

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki