Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

4 adet patlıcan

2 adet büyük boy domates

2 adet büyük boy soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz, kimyon

Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin.

İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar şeklinde doğrayın. Tavayı ısıtıp yarım kahve fincanı zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun. Domatesleri ekleyin. Orta ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Tuzu, kimyonu ekleyip tatlandırın.

Patlıcanları tuzlu suyun içinden çıkartın ve akan suyun altında birkaç kez yıkayın. Kurulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanların aralarına iç malzemeden paylaştırın. Üzerine kalan zeytinyağını dökün. Tepsinin kenarından da 1 bardak sıcak su ekleyin. 200 dereceye ayarlı fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

#fırındapatlıcanyelpazesi #patlıcan#tarif #patlıcanlıtarifler €patlıcanyemeği #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #dessert #yemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir