(4 Kişilik)
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK
Malzemeler:
2 adet palamut (Fileto halinde)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sosu İçin:
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
2 dal taze soğan
7-8 dal dereotu
1 çorba kaşığı kapari
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı soyup ince ince dilimleyin ve yağlı kağıdın üzerine dizin. Fileto palamutları da soğanların üzerine yerleştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını filetoların üzerine dökün. Tuzu ve karabiberi de serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin. Sosu için; Limon suyu ile hardalı çukur bir kasede çırpın. Dereotunu, taze soğanı va kaparileri de çok ince kıyıp ekleyin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Balığı sosla birlikte servis yapın.
#fırındapalamut #palamut #balık #fish #balıkzamanı #fishtime #food