Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Köfteli Kırmızı Dolma

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma

kırmızı-dolma

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Malzemeler: 

8 adet orta boy kırmızı soğan

1 kg orta yağlı kıyma

1 Paket (1 paket 50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi

11 yemek kaşığı su (110 ml.)

3-4 dal maydanoz

3-4 dal dereotu

8 tatlı kaşığı nar ekşisi

8 çay kaşığı tereyağı

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Hazırlanışı: 

Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 paket Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisini ve suyu ilave edin. Karışımı iyice yoğurun. En son kıyılmış yeşillik ilave edin ve tekrar yoğurun. Karışımın üzerini strech bir folyo ile örtüp, baharat tadının köfteye geçmesi ve daha lezzetli olması için buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Soğanları yıkayın. Kabuğunu soymadan tamamen ikiye ayrılmayacak şekilde boyuna ikiye kesin. Köfte karışımından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp soğanın arasındaki boşluğa yerleştirin. Soğanın her iki tarafını pişerken açılıp dağılmaması için elinizle bastırarak hafifçe kapatın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra dolmaları ısıya dayanıklı bir kaba köfte kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Kabın içine sıcak su dökün. Dolmaların üzerine birer çay kaşığı tereyağı parçaları yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırının ısısını kapatın ve her bir soğan üzerine birer tatlı kaşığı nar ekşisi dökün. Lavaş ekmeği ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir