Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma

by Yemek Zevki Editör
09 Mayıs 2015
in Et Yemekleri
488 5
0
Fırında Köfteli Kırmızı Dolma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kırmızı-dolma

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Malzemeler: 

8 adet orta boy kırmızı soğan

1 kg orta yağlı kıyma

1 Paket (1 paket 50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi

11 yemek kaşığı su (110 ml.)

3-4 dal maydanoz

3-4 dal dereotu

8 tatlı kaşığı nar ekşisi

8 çay kaşığı tereyağı

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Hazırlanışı: 

Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 paket Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisini ve suyu ilave edin. Karışımı iyice yoğurun. En son kıyılmış yeşillik ilave edin ve tekrar yoğurun. Karışımın üzerini strech bir folyo ile örtüp, baharat tadının köfteye geçmesi ve daha lezzetli olması için buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Soğanları yıkayın. Kabuğunu soymadan tamamen ikiye ayrılmayacak şekilde boyuna ikiye kesin. Köfte karışımından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp soğanın arasındaki boşluğa yerleştirin. Soğanın her iki tarafını pişerken açılıp dağılmaması için elinizle bastırarak hafifçe kapatın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra dolmaları ısıya dayanıklı bir kaba köfte kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Kabın içine sıcak su dökün. Dolmaların üzerine birer çay kaşığı tereyağı parçaları yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırının ısısını kapatın ve her bir soğan üzerine birer tatlı kaşığı nar ekşisi dökün. Lavaş ekmeği ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Fırında Köfteli Kırmızı DolmaFırında Köfteli Kırmızı Dolma TarifiKöfteli Kırmızı Dolma Tarifi
Previous Post

Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar

Next Post

Lorlu Mini Biber Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Lorlu Mini Biber Dolması

Lorlu Mini Biber Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki