Fotoğraf: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 kilo küçük boy Girit kabağı
250 gram kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın. Alacalı soyup sap kısımlarını kapak olacak şekilde özenle kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımı ile çıkarıp daha sonra dolmanın içinde kullanmak için rendeleyerek ayırın. Kabakların içini zeytinyağı ve tuz ile hafifçe ovalayın.
Bulguru diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanı çok ince doğrayın, domatesi rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı ve domatesleri kavurun. Yeşil mercimek büyüklüğünde doğranmış eti ekleyip kavurmaya devam edin. Hafif suyunu çekince ocaktan alın. Tuzunu, kıyılmış yeşillikleri ve diri kıvamda haşlamış olduğunuz bulguru ilave edin. İyice karıştırın.
Kabakların içini dolma harcından paylaştırarak doldurun. Her dolmanın üzerine birer çay kaşığı kadar tereyağı yerleştirin ve kapaklarını kapatıp ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabaklar yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.