Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fırın Sütlaç

by Yemek Zevki Editör
10 Şubat 2016
in Tatlı Tarifleri
469 25
0
Fırın Sütlaç
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

firin-sutlac

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç İçin Malzemeler:
1,5 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1 litre süt
2-3 adet damla sakızı
Kavrulmuş fındık içi

Fırın Sütlaç Hazırlanışı:
Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika karıştırarak kaynatın. Şekeri ve havanda ezilmiş damla sakızını ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Arada bir karıştırarak sütlacın ılınmasını sağlayın. Sütlacı ısıya dayanıklı toprak kaplara aktarın. Kapları hafif çukur bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içini kapların dörtte bir hizasına gelecek kadar su ilave edin. Üstten ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuyunca kavrulmuş fındıkla birlikte servis yapın.

Tags: fırınFırın SütlaçFırın Sütlaç HazırlanışıFırın Sütlaç İçin MalzemelerFırın Sütlaç Nasıl YapılırFırın Sütlaç Tarifisütlaç
Previous Post

Etli Lahana Sarması

Next Post

Kıymalı Patates Dolması Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kıymalı Patates Dolması Video

Kıymalı Patates Dolması Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki