Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fincanda Kadayıf

Fincanda Kadayıf

40

Fincanda Kadayıf  Malzemeler:

> 300 gram taze tel kadayıf > 100 gram tereyağı

> 1 su bardağı iç ceviz

Süslemek İçin:

> Yeşil toz fıstık > Kaymak

> 10 adet dondurulmuş vişne

Şerbeti İçin:

> 2 su bardağı toz şeker

> 1,5 su bardağı su > 2 damla limon

Fincanda Kadayıf Hazırlanışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatıp kapatın ve soğumaya bırakın. Şeker ve kadayıfı elinizle küçük parçalara ayırın ve oda sıcaklığındaki tereyağı ile buluşturun. Kadayıflar yağı çekene kadar elle karıştırmaya devam edin. Cevizleri iri parçalar olacak şekilde kırın. İstediğiniz boyutta bir fincana (ya da muffin kalıplara) biraz kadayıf koyun ortasına ceviz koyup üzerine tekrar kadayıf koyup sıkıştırın. Fincanda şeklini alan kadayıf topunu çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 175 derecede 40- 45 dakika pişirin. Kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökün. Soğuduktan sonra kaymak ve vişne ile servis edebilirsiniz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir