Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fincanda Kadayıf

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Fincanda Kadayıf
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

40

Fincanda Kadayıf  Malzemeler:

> 300 gram taze tel kadayıf > 100 gram tereyağı

> 1 su bardağı iç ceviz

Süslemek İçin:

> Yeşil toz fıstık > Kaymak

> 10 adet dondurulmuş vişne

Şerbeti İçin:

> 2 su bardağı toz şeker

> 1,5 su bardağı su > 2 damla limon

Fincanda Kadayıf Hazırlanışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatıp kapatın ve soğumaya bırakın. Şeker ve kadayıfı elinizle küçük parçalara ayırın ve oda sıcaklığındaki tereyağı ile buluşturun. Kadayıflar yağı çekene kadar elle karıştırmaya devam edin. Cevizleri iri parçalar olacak şekilde kırın. İstediğiniz boyutta bir fincana (ya da muffin kalıplara) biraz kadayıf koyun ortasına ceviz koyup üzerine tekrar kadayıf koyup sıkıştırın. Fincanda şeklini alan kadayıf topunu çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 175 derecede 40- 45 dakika pişirin. Kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökün. Soğuduktan sonra kaymak ve vişne ile servis edebilirsiniz..

Tags: Fincanda KadayıfFincanda Kadayıf HazırlanışıFincanda Kadayıf MalzemeleriFincanda Kadayıf Tarifi
Previous Post

Mutfakta ‘Yeteneğinizi’ Konuşturun

Next Post

Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası

Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki