Tarif: Elvan Bahar – Fotoğraf: Caner Alay
(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram taze fasulye
2 adet orta boy havuç
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker
5 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
3 adet domates
Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu)
Hazırlanışı:
Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın. Havuçların kabuğunu kazıyıp ayrı bir tencerede haşlayın. Sosu için; 4 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzu, şekeri, limon suyunu ve çok ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp haşladığınız fasulyelerle harmanlayın. 20-25 dakika bekletin. Havuçları da bu karışımın içinde bekletin. Servis yapılacak tabağa fasulyeleri ve havuçları dizin. Kalan karışımı tekrar servis tabağına alın.
Sosu için; Cevizi küçük bir tavada 1–2 dakika kavurun. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek kaynatın. Sosunuz hazırdır. Bu sosu fasulyenin üzerine dökün. En üstüne de fesleğen ya da dereotu serpin. Servis yapın.
#fasulyesalatası #salata #fasulyeliyemekler #yazyemekleri #sebzeyemekleri#salata #salad #yazsalataları #yemekzevki #lezzet #zeytinyağlılar #zeytinyağlıyemekler #food #yummy #dessert