Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler: 2 adet şeftali 4 adet kayısı 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşı esmer toz şeker 1 adet portakalın suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet karanfil (havanda ezilmiş) Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı: Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, …
Devamını oku »Etiket arşivi: TatlıTarifleri
Cennet Çamuru
Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …
Devamını oku »Panna Cotta
Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …
Devamını oku »Vişneli Pay
Vişneli Pay (4 – 6 Kişilik) Vişneli Pay İçin Malzemeler 3 adet yumurta Bir fiske tuz 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 veya 3 su bardağı un Vişne Vişneli Pay Hazırlanışı Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir fiske …
Devamını oku »