Şekerbura (6-8 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kaymak 250 gram margarin 1 kilo un 1 tutam kuru maya Tuz 500 gram fındık içi 500 gram toz şeker 1 paket vanilya Şekerbura Hazırlanışı: Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, mayayı derin bir kapta karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek orta sertlikte bir hamur …
Devamını oku »Etiket arşivi: şekerbura
Üzüm Yaprağında Dolma
Kardeş ülke Azerbaycan’a özgün yemeklerin olduğu Gardaş Sofrası etkinliğindeki yemekleri sayfalarımıza konuk ettik. Azerbaycan Yemekleri tariflerini Şef Ziya Şaxbazov Üzüm Yaprağında Dolma hazırladı. AZERBAYCAN YEMEKLERİ Gezginler tarafından belgelenmiş çeşit zenginliği, doğal malzemelerle ve değişik pişirme yöntemleriyle hazırlanan Azerbaycan yemekleri hakkında biraz olsun fikir sahibi olabilmek adına Azerbaycan mutfağına uğradık. Azeri mutfağının en önemli özelliği çeşit zenginliği ile doğal malzemelerden yapılan yemekler. Bütün …
Devamını oku »