Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) 1 kahve fincanı kuru üzüm 4-5 dal kıyılmış taze nane 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen …
Devamını oku »Etiket arşivi: Pirinç Salatası
Pirinç Salatası
Pirinç Salatası Malzemeler: > 2 su bardağı baldo pirinç > 1 çay bardağı haşlanmış mısır > 1 çay bardağı nar tanesi (Tercihen tatlı) > 3-4 dal kıyılmış dereotu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limonun suyu Pirinç Salatası Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kaynar suda hafif diri kıvamda olacak şekilde haşlayın. Tekrar süzüp kalan malzemeleri ekleyerek tatlandırın.
Devamını oku »Hardal Tohumlu Pirinç Salatası
Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Malzemeler: > 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) > 1 çay bardağı haşlanmış nohut > 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) > 1 kahve fincanı kuru üzüm > 4-5 dal kıyılmış taze nane > 1 çay kaşığı hardal tohumu > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı hardal > Tuz > 1 …
Devamını oku »