Ana Sayfa » Etiket arşivi: konserve

Etiket arşivi: konserve

Vişne Konservesi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK 3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) Malzemeler: 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …

Devamını oku »

Yemek yerken nelere dikkat edelim?

Yemek yerken nelere dikkat edelim? Besinleri güvenilir yerlerden satın almaya özen gösterin. Özellikle yaz aylarında dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Hijyen kurallarına uyulduğundan emin olunan ve sirkülasyonu hızlı mekanları yemek için tercih edin. Her türlü gıda maddesi satın alırken etiket bilgisini okuyun, üretim, son kullanma tarihi ve saklama koşullarına dikkat edin. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini kesinlikle kullanmayın. …

Devamını oku »