Malzemeler: 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, ¼ iri karpuz 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Karpuzun çekirdeklerini ayırın ve küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.Buzlukta dondurun. Soğuk servis yapın.
Devamını oku »Etiket arşivi: karpuz
İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI; KARPUZ
Karpuzun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bir porsiyonu 50-60 kalori olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Ramazan’da da iftar sofralarının baş tacı olan karpuzun alınması gereken miktarının kişinin cinsiyetine, hareketine, sağlık durumuna, boy ve kilosuna göre değiştiğini söyleyen Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Miktar kişiye göre değişir …
Devamını oku »Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek
Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek İçin Malzemeler: 2 büyük dilim karpuz 3-4 büyük yaprak taze fesleğen 10-12 adet fındık (2 Kişilik) Hazırlanışı: Fındıkları iyice ısıtılmış yağsız tavada rengi değişene kadar kavurun. Ocaktan alın, havanda irice ezin. Karpuzu buzlukta 1 saat kadar dondurduktan sonra mutfak robotuna alın. Taze fesleğen yapraklarını ekleyin. Blenderde çırpın. Servis bardağına aktarın. Üzerine önceden kavurduğunuz fındık içini serpin. …
Devamını oku »