Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftarda ne yesem?
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek İçin Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Ispanaklı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı (1 küçük tepsi için ) Hazırlanışı: Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. …
Devamını oku »Bici Bici
Bici Bici İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »