Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çıtır Mantı

Etiket arşivi: Çıtır Mantı

Sahura yakışır

Peynirli Mantı

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri   Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz. Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.   Peynirli Mantı (6 Kişilik)   Malzemeler: Hamuru İçin: …

Devamını oku »

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: >2 adet yumurta >500 gram un >Tuz İçi İçin: >250 gram kıyma >1 adet kuru soğan >Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için) >Süzme yoğurt Çıtır Mantı Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla …

Devamını oku »