Ekşimik (Çökelek) Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çıtır Fasulye
Çıtır Fasulye
Çıtır Fasulye Tarifi Çıtır Fasulye İçin Malzemeler: 200 gram Fransız fasulyesi 60 gram un 2 adet yumurta 20 gram galeta unu 5 gram kajun baharatı 150 gram yeşil kabak 30 gram nişasta 1 gram maya 25 gram krema 10 gram fesleğen Yarım limon 5 gram tuz Çıtır Fasulye Hazırlanışı: Fransız fasulyeleri su dolu bir tencerede yarı pişmiş kalacak şekilde haşlayın. Fasulyeleri buzulu suya alın. Kuruladıktan sonra; …
Devamını oku »