Soğan Dolması (4 Kişilik) Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …
Devamını oku »Etiket arşivi: Antepfıstıklı Tatlı
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …
Devamını oku »Antepfıstıklı Tatlı
Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin: Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …
Devamını oku »