Ekşimik (Çökelek) Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …
Devamını oku »Etiket arşivi: Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Burvita (Pekmezli Kek)
Burvita (Pekmezli Kek) (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 küçük kase ceviz içi Üzeri İçin: 3 yemek kaşığı fındık yağı Hazırlanışı: Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi …
Devamını oku »Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …
Devamını oku »Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …
Devamını oku »