Malzemesi
• 1 su bardağı erişte
• 2 su bardağı süzme yoğurt
• 3 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Tereyağı
• Tuz, pul biber, nane
• Yeteri kadar et suyu
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi:
Tencerede et suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un, yumurta sarısını
çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir
taşım kaynatın. Ardından tuz ilave edip karıştırın. Daha sonra
ocağın altını kapatın. Tereyağını kızdırın. Pul biber ve nane serpin.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Not: Protein bakımından zengin besleyici bir çorba çeşididir.
Çorba yapılırken; tuzun çorbayı ocaktan indirmeye yakın atılması
gerekir ki kesilme olmasın. Yoğurtlu çorbalar piştikten sonra kapağı
hemen kapatılmamalıdır. Çorbanın üzeri kesilebilir.
ben bunu yapmıştım daha önce yemin elbeidirim 8 kilo verdirdiğine, fakat kesinlikle, yetmez ben bi hafta daha yapayım demeyin bir haftadan fazlası canınıza susamak olabilir..bu diyeti kalp ameliyatı filan geçirecek hastaların durumuna dezavantaj oluşturan fazla kilolarını bir an önce vermeleri için doktorlar da uygulatıyor.siz siz olun ilk denemeden memnun kalıp yine istediğinizde en azından bi 15 gün geçmesini bekleyin…ha bir de geri almamak için eski yeme alışkanlığı yerine biraz daha dengeli,tutarlı beslenmeye çalışın..sevgilerimle..