Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı

11

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Malzemeler:

> 4 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması)

> 4 tatlı kaşığı toz şeker

> 1 tatlı kaşığı tereyağı

>1 adet küçük boy çubuk tarçın

> 1 tatlı kaşığı kuru üzüm

> 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersin

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp süzdükten sonra soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını şeker ekleyerek geniş bir tavada eritin. Doğradığınız elmaları, çubuk tarçını, kurutulmuş yaban mersinini ve kuru üzümü ilave edin. 10 dakika boyunca arada bir karıştırarak elmaların hafifçe yumuşamasını sağlayın. Ocaktan alın, tarçını içinden çıkarın. Tatlı ılınınca cam kavanozlara veya servis kaselerine aktarın. İsteğe göre kaymakla veya dondurma ile servise hazır edin.

OKU ➤  Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir