Malzemeler:
> 4 adet büyük boy elma
> 2 çorba kaşığı kuru üzüm
> 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini
> 1 tatlı kaşığı tarçın
> 3 çorba kaşığı esmer toz şeker
> 30 gram tereyağı
Servis İçin:
> Vanilyalı dondurma
> Hazır çilek veya çikolata sosu
> Çeyrek hazır yufka
Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Elmaları küp şeklinde doğrayıp kuru üzüm, yaban mersini, tarçın ve esmer şekerle birlikte harmanlayın. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kabına yayın. Tereyağından ufak parçalar kesip karışımın üzerine serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Top şekline getirip servis tabağına aktarın. Üzerine bir top vanilyalı dondurmayı da yerleştirin. Önceden kızarttığınız yufkaları, kenarlarına dekoratif olacak şekilde yerleştirin. En son isteğe göre hazır çilek sostan veya çikolata sostan gezdirin. Hemen servis yapın.