Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Tart

by Yemek Zevki Editör
22 Ekim 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

27

 

Elmalı Tart Malzemeler:

> 2 adet yeşil elma

> 2 adet kırmızı elma

> 2 tatlı kaşığı tarçın

> 2 çorba kaşığı toz şeker

Hamuru için:

> 250 gram un

> 150 gram tereyağı

> 50 gram toz şeker

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 1 paket vanilya

> Yarım çay bardağı soğuk su

 

Elmalı Tart Hazırlanışı:

Hamuru için; Yoğurma kabında unu, tereyağını, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı soğuk su ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp toparlayın. Streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru buzdolabından alıp un serpilmiş tezgahın üzerine aktarın ve her tarafı aynı incelikte olacak şekilde açın. Hamurun üzerine şeker ve tarçının yarısını serpin. İki parmak genişliğinde şeritler halinde bıçak yardımı ile kesin. Elmaları yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince dilimleyin. Her dilimi tekrar ikiye bölün. Kalan şeker ve tarçını elmaların üzerine serpip harmanlayın. Şerit hamurlardan bir tanesini elinize alın. Tart kalıbının ortasından başlayıp aralarına birer dilim yeşil ve kırmızı elma yerleştirerek geniş bir spiral şeklinde sarın. Kalan şeritleri elmaları kullanarak aynı şekilde tamamlayın. 170 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30- 35 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.

Tags: Elmalı TartElmalı Tart HazırlanışıElmalı Tart MalzemelerElmalı Tart Tarifi
Previous Post

Elma Kompostosu

Next Post

Atkins&Potts Finishing Soslar, Şimdi g2m ile Türkiye’de

Yemek Zevki Editör

Next Post

Atkins&Potts Finishing Soslar, Şimdi g2m ile Türkiye’de

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki