Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Crumble

Elmalı Crumble

elmalı

Malzemeler:

1 top dondurma
1 dal taze nane
2 gram pudra şekeri
140 gram yeşil elma

Hamuru İçin:

50 gram tereyağı
50 gram toz şeker
75 gram un
15 gram toz badem
1 tutam tuz
2 gram toz tarçın

Hazırlanışı:

Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin.

İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.  İri çekilmiş ceviz içini, kuru üzümü, tereyağını, şekeri, suyu ve tarçını ekleyip 5 dakika kavurun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru elmalı karışımın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın.

İsteğe göre bir top dondurma, taze nane ve pudra şekeri eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Kaymaçina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir