Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü ve yağı ekleyin 1-2 dakika daha kadar karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kek hamurunu iki ayrı kaba ayırın. Bir tanesinin içine kakao ekleyip rengini koyulaştırın.
Yuvarlak tepsi şeklindeki kek kalıbını yağlayın, Küçük bir kepçe beyaz hamurdan çay tabağı küçüklüğünde dökün ve zaman kaybetmeden diğer hamurdan aynı miktarda alıp üzerine dökün. Bu işlemi her iki hamur bitene kadar (25-30 kez) devam edin. En son kürdan yardımı ile dıştan içe doğru çizgiler çekin daha sonra orta merkezden dışa doğru çizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.



