Kremalı Karamelli Kek
Klasik bir kek nasıl efsane bir lezzete dönüşebilir sorusunun cevabı bu tarifte!
Dr. Oetker’den Kremalı Karamelli Kek tarifi için:
MALZEMELER
Hamur için:
75 g bitter çikolata
50 g tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı fındık kırığı
1 tutam tuz
Karamel sos için:
1 çay bardağı toz şeker
30 g tereyağı
Yarım çay bardağı krema
Krema için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk su
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık:
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Turbo pişirme: 180 °C
Hamurun hazırlanışı:
Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dk. çırpın. Süt, ılık su ve limon suyunu ekleyip 1 dk. daha çırpın. Soğuyan çikolatayı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Un, kakao, hamur kabartma tozu, fındık kırığı ve tuzu ekleyip düşük devirde 1 dk. çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dk.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Karamel sosun hazırlanışı:
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dk. boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Üzerinin hazırlanışı ve servis:
Krem şantiyi soğuk su ile 3-4 dk. çırpın. Hazırladığınız karamelden 2 yemek kaşığı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kekin üzerine yayın, kaşığın tersi ile çukurlar oluşturarak şekillendirin ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
#droetker #droetkerturkiye #kremalıkaramellikek #kek #kektarifi