Dondurma Kurabiye
Dondurma Kurabiye için Malzemeler:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Dondurma Kurabiye Hazırlanışı:
Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağını, pudra şekerini, buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. En son elenmiş unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura en son damla çikolata ekleyin. Karıştırın. Hamurdan metal dondurma kaşığı ile dondurma şeklinde parçalar alıp yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye indirin. Bu ısıda 20 dakika daha pişirin. Fırından alın, soğuyunca servis yapın.
Blogger’ın notu: Unu ekledikten sonra hamurunuz halen çok yumuşak ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olursa yayılabilir ve kurabiyelerinizin şekli bozulabilir.