Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Dondurma Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
27 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
485 10
0
Dondurma Kurabiye
743
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dondurmali-kurabiye

Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye için Malzemeler:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata

Dondurma Kurabiye Hazırlanışı:
Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağını, pudra şekerini, buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. En son elenmiş unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura en son damla çikolata ekleyin. Karıştırın. Hamurdan metal dondurma kaşığı ile dondurma şeklinde parçalar alıp yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye indirin. Bu ısıda 20 dakika daha pişirin. Fırından alın, soğuyunca servis yapın.

Blogger’ın notu: Unu ekledikten sonra hamurunuz halen çok yumuşak ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olursa yayılabilir ve kurabiyelerinizin şekli bozulabilir.

Tags: DondurmaDondurma KurabiyeDondurma Kurabiye HazırlanışıDondurma Kurabiye MalzemeleriDondurma Kurabiye Nasıl YapılırDondurma Kurabiye TarifiKurabiye
Previous Post

Portakallı Kek

Next Post

Su, beslenme ve egzersiz üçlüsü kışın sizi koruyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Su, beslenme ve egzersiz üçlüsü kışın sizi koruyor

Su, beslenme ve egzersiz üçlüsü kışın sizi koruyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki