Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Domates Sufle

by Yemek Zevki Editör
24 Ekim 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Domates Sufle Malzemeler:

> 4 adet iri domates

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> 1 kase konserve mantar

> 1-2 kaşık un

> 2-3 dal taze yeşil soğan

> 2 adet yumurta

> 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi

> 2-3 çorba kaşığı krema

> 2 diş sarımsak

> Tuz

> Karabiber

 

Domates Sufle Hazırlanışı:

Domateslerin üstünü bıçak yardımıyla kapak gibi açıp içini kaşık yardımıyla oyarak bir kaba alın. Bir tencerede domates içlerini suyunu çekene kadar soteleyin. Mantarları doğrayın, sarımsakları ezin, taze soğanları ince ince kesin. Ayrı bir tencere de tereyağını eritip unu ilave edip karıştırın. Sotelenen domatesleri, kremayı ekleyerek karışıma yedirin. Birkaç dakika pişirip peynir, sarımsak, mantar, taze soğan, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile diğer bir kapta katı kar haline gelene kadar çırpın. Soğuyan sote sebzelere önce yumurta sarılarını daha sonra yumurta aklarını söndürmeden çok fazla karıştırmadan ekleyin. Domateslerin içini doldurup 220 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 180 dereceye düşürüp üzerleri kızarana kadar 8-10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp 5-10 dakika dinlendirip ılık servis yapın.

 

Tags: Domates SufleDomates Sufle HazırlanışıDomates Sufle MalzemelerDomates Sufle Tarifi
Previous Post

Tarihi Pideciden Yeni Bir Lezzet “Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide”

Next Post

Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası

Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki