Malzemeler
400 gram ızgara dana pirzola
Marine için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu
Karabiber
Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin:
2 adet soyulmuş orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 tutam kereviz yaprağı
Hazırlanışı:
Zeytinyağını etin üstüne dökün. Deniz tuzu ve karabiberi iyice yedirin. Eti orta ateşte 4’er dakika süreyle pişirerek 2 tarafını da mühürleyin. Kısık ateşte pişme derecesini isteğe bağlı olarak notta belirtildiği gibi ayarlayın. Patates suda haşlayın. Patatesleri ezip tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kereviz yapraklarını ekleyin. Kıvamlı hale gelince sıkma torbasına doldurun. Haşlanmış patatesleri 2’ye bölüp içini oyun. Krema torbasıyla şekil verip püreyi içine sıkın. Susam serpip fırında 5 dakika pişirin.