Cocostar (Hindistancevizli Çikolata) Tarifi
Cocostar (Hindistancevizli Çikolata) İçin Malzemeler:
2/3 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı su
4 damla limon
2 çorba kaşığı tereyağı
2/3 çay bardağı sıvı krema
3 su bardağı Hindistancevizi
Üzeri İçin:
250 gram sütlü çikolata
Cocostar (Hindistancevizli Çikolata) Hazırlanışı:
Öncelikle şeker ile suyu bir tencereye alıp kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynamasını bekleyin. Su kaynayıp şeker eridikten sonra karışıma limon suyu ekleyin. Ocağın altını kapatın; tereyağı ve kremayı ekleyin. Tereyağının erimesini bekleyerek karıştırın. Son olarak Hindistancevizini ilave edin. Daha sonra bu harcı yağlı kağıt serilmiş bir tepsisine spatula ile bastırarak yayın. Karışımı bu şekilde buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak donması için bir kenarda bekletin. Çikolata donduktan sonra servise hazırdır.