Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta

Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• Çeyrek su bardağı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı limon suyu
• Yarım çay bardağı sıcak su
Muhallebisi İçin:
• Yarım litre süt
• 3,5 çorba kaşığı toz şeker
• 3 çorba kaşığı un
• 125 gram margarin
Süslemek İçin:
• Taze çilek
• Taze nane yaprakları

Çilekli Rulo Pasta Tarifi:
Pandispanya hamurunu hazırlamak için; Tüm malzemeleri derin bir kapta mikserle karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, fazla kızarmasını beklemeden pişirin.
Pişen keki nemli bir bezin üzerine aktarın. Bezin her 2 tarafından dikkatli bir şekilde tutup rulo haline getirin ve bekletin.
Muhallebisi için; Sütü, toz şekeri ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala içine margarini ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın, mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Rulo şeklinde sardığınız pandispanyayı tekrar açın ve soğumuş muhallebiden ince bir tabaka halinde sürün.
Bir kat katlayıp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve dikkatli şekilde rulo yapıp kat yerini alta getirin.
Kalan muhallebiyi spatula yardımı ile sıvayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre dilimlenmiş çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir