Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Çilekli Kalp Pasta

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Çilekli Kalp Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Pandispanya için:
+ 5 adet yumurta
+ 4 kahve fincanı toz şeker
+ 4 kahve fincanı un.
Krema için:
+ 2,5 su bardağı süt
+ 2 çorba kaşığı mısır nişastası
+ 1 çorba kaşığı tepeleme un
+ 1 adet yumurta sarısı
+ 1 paket vanilya
+ Yarım limon kabuğu rendesi
+ 2 çorba kaşığı toz şeker.
İçi için:
+ 250 gram çilek
+ 2 adet muz
+ 2 adet kırmızı erik
+ 1 paket kremşanti
+ 1 çay bardağı süt
+ 3 kaşık çilek reçeli
+ Bir miktar su
+ 1 çorba kaşığı eritilmiş çikolata
Çilekli Kalp Pasta Tarifi :
Pandispanya İçin: Şeker ile yumurtayı köpük olana kadar çırpın. İçine
un ilave edin. Tel çırpıcı ile ağır ağır havalandırarak tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız pandispanya kalıbına dökün. 20 dakika süreyle
170 derece de, daha sonra 150 dereceye düşürerek fırında pişirin.
Krema İçin: Tüm malzemeyi tencereye boşaltarak çırpın. Orta ateşte
karıştırarak pişirin (koyulaşıncaya kadar sonra ateşten alın).
Soğumaması için ara ara karıştırmaya devam edin.
Pandispanyayı 2 veya 3 parçaya kesin. Ara katlara sulandırılmış çilek
reçeli sürün. Üstüne kremasını sürün ve ince dilimlenmiş meyveleri
üstüne yerleştirin. Pandispanya dilimlerini üst üste dizin. Çırpılmış
kremayı 1 çorba kaşığı eritilmiş çikolata ile karıştırın. Pastanın dışını
kaplayın. Meyvelerle süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra
servise sunun.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Halep Usulü İçli Köfte

Next Post

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki