Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çilekli Charlotte Pasta

by Yemek Zevki Editör
09 Mayıs 2017
in Tatlı Tarifleri
479 15
0
Baharın gözde meyvesi: Çilek
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Çilekli Charlotte Pasta

Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle.

(8 Kişilik)

 

Malzemeler:

Pandispanya İçin:

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

200 gram tereyağı, oda sıcaklığında

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 tatlı kaşığı kakule

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Krema İçin:

400 gram süt kreması

6 çorba kaşığı toz şeker

250 gram mascarpone ya da labne peyniri

Çilek Jölesi İçin:

250 gram çilek

3 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek İçin:

300 gram çilek

1 paket kedidili bisküvisi

çilekli charlotte pasta

Hazırlanışı:

Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta süt ile yoğurdu çırpın.

Limon kabukları ile şekeri birlikte ovun.

Derin bir kapta tereyağını mikser ile 2-3 dakika çırpıp krema haline getirin. Şekeri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın. En son yumurtaları ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın.

Unlu karışımı 3 seferde, sütlü karışımı 2 seferde olmak üzere; kuru ve ıslak malzemeleri kuru malzemelerden başlayarak tereyağı ve şekere ekleyin.

Karışımı 18 cm çapındaki yuvarlak bir pasta kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

250 gram çileği 3 çorba kaşığı şeker ile orta ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve blender ile çekerek pürüzsüz bir jöle haline getirin.

Mascarpone peyniri ve pudra şekerini birlikte çırpıp  kremayı ekleyerek katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Krema karışımının 1/3’ünü soğumuş çilek jölesine ekleyin ve karıştırın.

Charlotte’u birleştirmek için, pandispanyanızın dış kısmından 1 kedidili bisküvisi eninde bir kısmı keserek küçültün.

Dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölün.

İlk katın üzerine çilek jöleli kremanın yarısını sürün.

18 cm çapında kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına yanlarına bir sıra kedidili bisküvi sığacak şekilde yerleştirin.

Kedidili bisküvileri kalıbın kenarlarında kalan boş kısımlara uzunlamasına yerleştirin.

Süsleme için kullanacağınız çileklerinizin yarısını doğrayıp krema sürdüğünüz pandispanyanın üzerine yerleştirin.

Pandispanyanın diğer yarısına kalan çilekli kremayı sürerek çileklerin üzerine kapatın.

Beyaz kremanın bir kısmını ikinci kat pandispanyaya sürdükten sonra kalan çilekleri düzgün bir şekilde üstüne yerleştirin, çileklerin üzerini de krema ile kapatın.

Kedi dili bisküvileri kalıbın dışından bir kurdele ile sıkıca bağlayın.

Buzdolabında soğuttuktan sonra kalıbınızın kelepçesini açarak pastanızı servis edin.

 

*Arzu ederseniz hazır pandispanya da kullanabilirsiniz.

Tags: basit pastaBezeliCookiesPastaNasılYapılırÇikolatalı Orman Meyveli PastaFındık Kremalı Çikolata Sufle
Previous Post

Baharın gözde meyvesi: Çilek

Next Post

Çilekli Fit Crumble

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilekli Fit Crumble

Çilekli Fit Crumble

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki