Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK
(4 Kase İçin)
Malzemeler:
1 litre süt
2 çorba kaşığı un (silme)
2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme)
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Üzeri İçin:
Nar taneleri
4 adet küçük boy beze
Hazırlanışı:
Sütü, unu, nişastayı, kakaoyu, vanilyayı ve şekeri tencereye aktarıp çırpma teliyle iyice çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala tereyağını ve irice doğranmış bitter çikolatayı ilave edin. Pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilınınca mikser yardımı ile iyice çırpın ve servis kaselerine aktarın. İsteğe göre mevsim meyveleri ve beze ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
#çikolatalıpuding #puding #çikolata #food #yummy #dessert