Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL
Malzemeler:
125 gram tereyağı
2 çay bardağı toz şeker (180 gram)
1 yumurta
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı kakao
3,5- 4 çay bardağı un (180-200 gram kadar)
Üzeri İçin:
100 gram sütlü çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 adet nar
Hazırlanışı:
Küp şeklinde doğradığınız tereyağı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve bir kaşık yardımı ile malzemeyi birbirine iyice yedirin. Yumurta, nişasta, şekerli vanilin ve kabarma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Kontrollü olarak uu ekleyerek yoğurun. Pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde edin ve hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun. Kakaolu ve sade olmak üzere hazırladığınız bu iki hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin. Süre sonunda buzdolabından çıkarın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında soğumadan bir su bardağının altı ile kurabiyelerin üzerine hafifçe kırılmadan bastırın ve düzleşmesini sağlayın. Bu şekilde yerlerinden oynatmadan soğumasını bekleyin.
Bu sırada beyaz ve sütlü çikolatayı iki ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sürün. Çikolatalar henüz donmadan üzerlerine ayıklanmış nar taneleri serpiştirin. Bu şekilde oda sıcaklığında çikolatalar donanan kadar bekleyin. Kurabiyelerinizi artık servis edebilirsiniz.
#çikolatalınarlıkurabiye #çikolatalıkurabiye #narlıkurabiye #kurabiye #food #yummy #dessert