Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Mousse

by Hatice Ünal
14 Şubat 2022
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Çikolatalı Mousse
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif & Fotoğraf: Meltem Beker

4 Kişilik

Malzemeler:

60 gram kestane şekeri püresi

4 adet büyük yumurta sarısı

¼ su bardağı toz şeker

2 su bardağı pastörize krema

250 gram bitter çikolata

1 çorba kaşığı espresso

1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri İçin:

Krem şanti

Kakao

Rende çikolata

Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını ve toz şekeri rengi beyaz olana kadar mikserle çırpın. ¾ su bardağı pastörize kremayı kısık ateşte ılıtın. Ilınan kremanın yarısını yumurta sarılarının üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve güzelce karıştırın. Kalan kremanın üzerine yumurta sarılarını ve krema karışımını ekleyin, orta kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocağı kapatın, çikolata, vanilya özütü ve espressoyu ekleyin, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Büyük bir cam kaseye alın, üzerini steç film ile kaplayın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Kullanmadığınız kalan kremayı sert bir köpük olana kadar mikserle çırpın. Soğuyan çikolataya sertleşmiş pastörize kremayı katlama yöntemiyle güzelce karıştırın. Servis kaplarının dibine kestane şekeri püresi, üzerine mousse’ları paylaştırın. Üzerlerini streç film ile kaplayın. 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye ve soğumaya bırakın. Üzerini krem şanti, çikolata parçaları, kakao ve şekerlemeler ile süsleyip servis yapın.

#çikolatalımousse #çikolata #çikolatalıtarifler #mousse #14Şubatmenüsü #sevgililergünüözel #tatlı #food #yummy #dessert

Previous Post

Nar Reçeli Dolgulu Muffin

Next Post

Pancarlı Avokado Salata

Hatice Ünal

Next Post
Pancarlı Avokado Salata

Pancarlı Avokado Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki