Çikolatalı Kurabiye Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı:
Öncelikle pudra şekeri ile sıvı yağı karıştırın.
Bu karışıma buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
Son olarak unu eleyerek karışıma ilave edin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru, başka bir işlem yapmadan 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra 1 su bardağı damla çikolatayı ekleyin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, parçaları elinizde yuvarlayarak yassılaştırın.
Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz pembeleşip çatlayınca fırından alabilirsiniz.