Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Küçük Kekler

by Yemek Zevki Editör
30 Ocak 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Çikolatalı Küçük Kekler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

04

Çikolatalı Küçük Kekler Malzemeler:

> 200 gram tereyağı

> 300 gram bitter çikolata

> 3 adet yumurta

> 250 gram toz şeker

> 300 gram un

> 150 gram ceviz içi

> 1 çay bardağı damla çikolata (veya küçük çikolata parçacıkları)

Üzeri İçin:

> 1 paket kakaolu kremşanti

> 1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Kakaolu kremşantiyi paket üzerinde verilen tarife göre 1 bardak sütle hazırlayın. Şantinin sertleşmesi için sıkma torbasına aktarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Tereyağını benmari usulü eritin. İrice doğranmış bitter çikolatayı ilave edin. Çikolatalar iyice eriyip tereyağı ile karışıncaya kadar sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın. Çikolatalı karışımı, köpük köpük haline getirdiğiniz yumurtalı karışımla mikserin düşük seviyesinde karıştırın. Yavaş yavaş unu da ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. En son iri çekimiş ceviz içini ve damla çikolataları ekleyin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısında soğumaya bırakın.

Tags: Çikolatalı Küçük KeklerÇikolatalı Küçük Kekler HazırlanısıÇikolatalı Küçük Kekler MalzemelerÇikolatalı Küçük Kekler Tarifi
Previous Post

Çilekli ve Kahveli Pasta

Next Post

Limonlu Küçük Kekler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonlu Küçük Kekler

Limonlu Küçük Kekler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki