Çikolatalı Küçük Kekler Malzemeler:
> 200 gram tereyağı
> 300 gram bitter çikolata
> 3 adet yumurta
> 250 gram toz şeker
> 300 gram un
> 150 gram ceviz içi
> 1 çay bardağı damla çikolata (veya küçük çikolata parçacıkları)
Üzeri İçin:
> 1 paket kakaolu kremşanti
> 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Kakaolu kremşantiyi paket üzerinde verilen tarife göre 1 bardak sütle hazırlayın. Şantinin sertleşmesi için sıkma torbasına aktarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Tereyağını benmari usulü eritin. İrice doğranmış bitter çikolatayı ilave edin. Çikolatalar iyice eriyip tereyağı ile karışıncaya kadar sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın. Çikolatalı karışımı, köpük köpük haline getirdiğiniz yumurtalı karışımla mikserin düşük seviyesinde karıştırın. Yavaş yavaş unu da ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. En son iri çekimiş ceviz içini ve damla çikolataları ekleyin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısında soğumaya bırakın.