Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
27 Kasım 2015
in Tatlı Tarifleri
480 15
0
Çikolatalı Çatlak Kurabiye
746
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

catlak-kurabiye

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Çatlak Kurabiye İçin Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Hazırlanışı:
Öncelikle tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin, kakaoyu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yumurtaları, şekeri ve tuzu köpük kıvamına gelene kadar başka bir kapta çırpın. Bu karışıma eriyen ve soğuyan çikolatayı ekleyin. 1-2 dakika çırptıktan sonra sütü ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı yaklaşık olarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sıvı olan hamurun katılaştığını göreceksiniz. Hızlı bir şekilde hamurdan parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Bolca pudra şekerine bulayın. Aralıklar bırakarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.

Püf noktası
Hamur karışımını buzdolabında bekletmemizin sebebi, sıvı olan karışımın içindeki çikolata ve tereyağının katılaşmasını sağlamaktır. Bu sebeple, hamur sıvı diye malzeme listesinde verilen un miktarının fazlasını eklemeyin.

Tags: çatlak kurabiyeçikolataÇikolatalı Çatlak KurabiyeÇikolatalı Çatlak Kurabiye HazırlanışıÇikolatalı Çatlak Kurabiye İçin MalzemelerÇikolatalı Çatlak Kurabiye Nasıl YapılırÇikolatalı Çatlak Kurabiye TarifiKurabiye
Previous Post

Cocostar (Hindistancevizli Çikolata)

Next Post

Donut

Yemek Zevki Editör

Next Post
Donut

Donut

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki