Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Çikolata Parçacıklı Muzlu Cevizli Sütlaç

by Hatice Ünal
18 Eylül 2025
in Tarifler
488 5
0
Çikolata Parçacıklı Muzlu Cevizli Sütlaç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt

2 orta boy muz, dilimlenmiş

½ su bardağı yarı tatlı çikolata parçacıkları

½ su bardağı doğranmış pekan cevizi (veya klasik ceviz)

Haşlanmış Pirinç Pilavı:

1,5 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci

2,5 su bardağı Su

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15 dakika suda bekletin. Ardından 1,5 su bardağı pirinci ve 2,5 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Haşlanmış Pirinç, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü 2 litrelik bir tencerede orta ateşte karıştırarak 20–25 dakika, karışım koyulaşana ve kremamsı bir kıvam alana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın. Parfe bardaklarına kat kat muz dilimleri, çikolata parçacıkları, ceviz ve sütlaç olacak şekilde sıralayın. Üzerini çikolata parçacıkları ve cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Tags: California Calrose Pirincicevizli tatlıçikolatalı parfemuzlu tatlısütlaçyoğunlaştırılmış süt
Previous Post

Izgara Ananaslı Tavuk ve Pilav

Next Post

Bacon and Caramelized Banana Pie

Hatice Ünal

Next Post

Bacon and Caramelized Banana Pie

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki