Ana Sayfa » Tarifler » Çikolata Parçacıklı Muzlu Cevizli Sütlaç

Çikolata Parçacıklı Muzlu Cevizli Sütlaç

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt

2 orta boy muz, dilimlenmiş

½ su bardağı yarı tatlı çikolata parçacıkları

½ su bardağı doğranmış pekan cevizi (veya klasik ceviz)

Haşlanmış Pirinç Pilavı:

1,5 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci

2,5 su bardağı Su

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15 dakika suda bekletin. Ardından 1,5 su bardağı pirinci ve 2,5 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Haşlanmış Pirinç, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü 2 litrelik bir tencerede orta ateşte karıştırarak 20–25 dakika, karışım koyulaşana ve kremamsı bir kıvam alana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın. Parfe bardaklarına kat kat muz dilimleri, çikolata parçacıkları, ceviz ve sütlaç olacak şekilde sıralayın. Üzerini çikolata parçacıkları ve cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir