Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Cevizli Bal kabağı Çorbası

Cevizli Bal kabağı Çorbası

cevizli-balkabagi-corbasi

Cevizli Bal kabağı Çorbası Tarifi

Cevizli Bal kabağı Çorbası İçin Malzemeler:
500 gram bal kabağı
1 adet soğan
1 adet orta boy patates
1 adet kapya biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet taze zencefil (yarım ceviz küçüklüğünde)
100 ml. krema
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı hazır pesto sos
1 çay bardağı California ceviz içi

Cevizli Bal kabağı Çorbası Hazırlanışı:
Bal kabağını irice doğrayıp fırın tepsisine aktarın. Üzerine tuzu, taze çekilmiş karabiberi serpin. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtın. İnce kıyılmış soğanı, zar şeklinde doğradığınız kapya biberi, zencefili ve patatesi ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Fırında yumuşayıncaya kadar közlediğiniz bal kabaklarını ilave edin. Bal kabaklarını çatalla ezin, üzerini üç parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyin. Tuzunu ilave edin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi orta ayara getirin. 15 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alın. Labne ile birlikte blenderde püre haline getirin. İsteğe göre fesleğenli pesto sosla birlikte havanda ezilmiş cevizi içi ile birlikte servis yapın.

OKU ➤  Kim korkar glütenten!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir