Cağ Kebabı Malzemeler:
> 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
> 4 adet domates
> 6-7 adet yeşil biber
> Lavaş ekmeği
Terbiyesi İçin:
> 1 adet soğan
> 100 gram yoğurt
> 1 çay kaşığı tuz
> 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Terbiyesi için; Yoğurdu, tuzu, karabiberi, yemeklik doğranmış soğanı bir kapta karıştırın. Kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesin. Etleri, hazırladığınız yoğurtlu ve soğanlı terbiye ile karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın ve etleri 24 saat boyunca bu sosta bekletin. Bir günün sonunda yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan kalın şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar kesin ve parçaları cağ kebabının servisinde kullanılan özel küçük şişlere geçirin. Yanında yine ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.